TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

vodak75

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 8. 2018. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 18
Celkem: 4932
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133561.12 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 56 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

vodak75

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

stagnace - co pomůže - NUTRIČNÍ TERAPEUT ??

19. 07. 2013

jak začít - za prvé přeji všem hubnoucím a nehubnoucím krásný den a ti co mají to štěstí a jsou na dovolené přeji krásnou dovolenou.

Váha začala stagnovat už v druhé půli prvního cyklu, a kdybych neměl větší úbytky v první části tak by vycházel úbytek na čtvrt kila týdně a to je fakt málo.  Řešil jsemˇotázku co s tím. Napadl mne jeden nápad - zajít k nutričnímu terapeutovi.

tak jsem se ohlásil a byl na vstupním pohovoru. Dal jsem mladé slečně jídelníčky (baví mne, že tyhle profese dělají lidé, kteří dietu držet nemusí, ae to je úděl doby, prý vystudovala na lékařské fakultě UK), pohybové aktivity - jídelníčky jsem vytisk tady ze sebekoučinku a čekal jsem na výsledek. Ten byl více než komický - vy děláte vše jak by jste měl - vám se bude špatně radit. Probrala se mnou 4 body
1/ pitný režim - poznámka - bez připomínek
2/ jídlo - skladba (dostatek bílkovin) - bez připomínek
3/ jídlo - pravidelnost - bez připomínek
4/ pobybová aktivita - bez připomínek - no pohybu prý mám dost 81km nachozeno za týden a ujeto 35km na kole to zas není tolik + 1 hodiny H.E.A.T. :-)
Pobavil mne dovětek - vám se těžko radí :-)

a nakonec se mi zeptala co na to říkám, já ji úpřímně řekl, že nic, protože jsem se od ní nic nedozvěděl a stále nepřišel na to co dělám špatně.

Pak mne přeměřila - mimochodem mají jinou váhu, váží o kilo méně než naše doma (takže dobrý, vážit se budu chodit k nim :-) :-) ) a na příští týden zkusí něco vymyslet. Stále povídala to, že to bude oříšek tak doufám, že půjde rozlousknout.

PS: o STOBu nikdy neslyšela a koukala na to jako puk. Neberte to jako stěžování, ale konstatování skutečnosti.
PŘEJI KRÁSNÉ SLUNNÉ DNY

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 07. 2013 15:14
Tak lepší jít k někomu, kdo hubnout nepotřebuje, než aby tereputa dělal někdo špekatej ne? ;-)
23. 07. 2013 08:31
hele já taky už třetí týden stagnuju a zakopanej pes je asi opravdu v tom nižším příjmu....takže opravdu od čtvrtka navýším na 6600 a děj se vůle boží, te%d každý den ujedu na kole tak 20 km....kopce i sjezdy, ale pohyb to je, dokud je hezky dávám přednost kolu - víc mě baví
22. 07. 2013 14:50
myslel jsem dojíždění na kurzy STOBu nemyslel jsem dojetí na změření
22. 07. 2013 10:12
Někteří lektoři kromě kurzů nabízejí i samostatné konzultace s měřením na Bodystatu ... a jelikož jsou seznámeni se zdejší metodikou, myslím, že by ti mohli pomoct lépe. A pro jednou by těch 50 km nemusela být tak velká vzdálenost ... třeba v případě, že by tvůj poradce příčinu nenašel ...
22. 07. 2013 09:00
samozřejmně jsem si vybral výživového poradce s INBODY a někoho kdo to studoval a ne jen že si udělal kurz. Zítra mám první sezení a bude mi něco doporučeno tak jsem zvědavý co ne mne vymyslí :-)
Mne by kurzy STOBu vyhovovaly, ale dojíždět na ně třeba 50km nebudu. To jsou vyhozené peníze to čas budu věnovat radši rodině nebo sportu :-)
21. 07. 2013 20:48
Taky by jsem souhlasila s jitakaj.Možná nějaké to srovnání za takového přístroje by neškodilo.Já mám jedno takové na začátku hubnutí a teď po 3 měsících se chystám na další,tak jsem zvědavá jak jsem si polepšila co se týká tuků do mínusu a svalové hmoty do plusu.Jak to budu mít v ruce,tak to dám do svého blogu.Jinak si myslím,že malý odpočinek by neuškodil,prostě to pustit z hlavy,něco málo zhřešit a potom se vrátit a pokračovat.Nebo se moc sleduješ a usadilo se ti to v hlavě a tělo je díky tomu teďka ve stresu.
21. 07. 2013 09:46
Ahoj Vláďo. Nepíšeš, jestli poradkyně provedla analýzu tělesného složení. Slouží k tomu bia impendační váhy. Mně se nejvíc líbí INBODY, jsou z toho super výstupy. Ceny se pohybují cca 200 - 500 Kč. Vybrala bych si místo, kde provedou komplexní analýzu s tištěným výstupem (ne jen "výplatní pásku" :-) ) a s odborným komentářem. Domnívám se, že po úraze u tebe došlo k nárůstu tukové hmoty a vzhledem k nedostatku pohybu k úbytku svalové hmoty. Je dobré mít přehled o složení těla a sledovat vývoj při kontrolním měření (cca za 3 měsíce). Pokud máš dostatek pohybu a správně nastavený jídelníček je více než pravděpodobné, že ubývá tuk a vytváří se svalovina. Rychlejší úbytek na váze v začátku hubnutí bývá způsoben "vodním hospodářstvím" :-). Poradit vzornému klientu je vždy těžší, než někomu, kdo leží doma na gauči a večeří bůček, ale kvalifikovaný odborník by si měl poradit. Sebekaučink je naprosto geniální záležitost a pomáhá neuvěřitelnému množstí lidí. Kombinace kurzu STOB a zápisů v Sebekaučinku je asi nejlepší varianta. V kurzu klienti dostanou ucelené informace z hlediska výživy, pohybu i psychologie. Jsou v partě lidí naladěných na stejnou vlnu, vzájemně se podpoří, vymění si zkušenosti a jako bonus užijí i nějakou tu srandu. Lektor vyhodnocuje jídelníčky a zjistí i chyby, které si laik vůbec nemusí uvědomit. Např. nadměrná konzumace jednoduchých cukrů, přestože sacharidový semaforek svítí zeleně :-)
21. 07. 2013 09:46
Myslím si, že to moc řešíte a stresujete se. Jako například žena, která se zoufale snaží otěhotnět. A v momentě, kdy na to přestane myslet, stresovat se a nechá všemu volný průběh, tak to nakonec jde.
21. 07. 2013 09:11
Míry se právě nehýbou vubec to mne vadí nejvíc kdyby šly centimetry dolu tak bych vahu neresil jenze takhle neco delam špatne. Jinak mne to nijak neomezuje a nemyslim si že je to nějaky tvrdy rezim vždyť kdyz je horko dam si zmrzlinu misu bez cokolady nebo vlastni. Vubec to neberu jako dietu ale jako krasny styl stravování. Takze to potrebuji s nekym probrat kdo to studoval na lékařské fakultě a snad uvidí neco co dekam špatně. Jinak kurzy stobu dobry napad ale pro nekoho kdo bydli ve městě kde kurzy jsou.
21. 07. 2013 07:19
Možná úplně hloupý nápad...nezkoušel jsi na den dva úplně přestat řešit,co jíš? Udělat si třeba hřešící víkend,kdy zbaštíš na co máš chuť? A ve chvíli,kdy na to dostaneš chuť? Ono si třeba celé tvoje tělo potřebuje odpočinout od přísného režimu :-)) Ale důležité je,aby sis to prostě užil a měl z toho radost - prostě si to vychutnal se vším všudy :-))
21. 07. 2013 02:15
Míry se taky nehejbou? O ty bych se zajímala asi především...
20. 07. 2013 22:03
to mě pobavilo. Taky mě mrzí, že když se bavím s doktory nebo trenéry,poradci přes výživu tak o STOBu nikdy neslyšeli... Na stagnaci platí jen trpělivost. I když děláš všechno tak jak máš tělo někdy reaguje po svém a přímá úměra neplatí.
20. 07. 2013 13:35
Stepnikukacka:myslím, že by problém mohl být právé v nižším příjmu, já si ho po pár odhozených kilech změnila, protože jsem měla pocit, že se ztrátou kg by se měl snížit i příjem (taky lehce, že 7600 na 7100). V tu ránu se váha zastavila. Po dvou týdnech jsem se vrátila zpět a hubnutí se zase pomalu rozjelo...
Vodak75:možná by to chtělo od někoho kvalifikovaného zjistit, jestli máš správně nastavený příjem/výdej - nemám odhad, kolik hodin týdně zabere aktivita, kterou jsi vypsal, ale když vidím, jak rapidně se pro mě liší doporučený příjem když zadám 5hodin týdně nebo 4hodiny, tak by to možná mohlo být v tom... :/ každopádně kdybych se někdy dostala do situace, kdy se dlouhodobě nebude dařit a budu mít pocit, že dle sebekaučingu dělám vše správně, asi bych se taky raději domluvila s někým ze Stobu než s někým úplně jiným...
20. 07. 2013 11:50
"Odborníci" o STOBU nevědí, nebo nechtějí vědět, protože STOB dělá to, co oni, jenže zdarma. Navíc se každý člověk naučí hubnout sám a podle toho, co mu vyhovuje a sám aktivně mění svůj životní styl.
20. 07. 2013 10:39
takže...kde bude problém? to by mě taky zajímalo tedy.. a chodit k těmhle lidem mám strach,nastane jiný případ než podle tabulek a už si nevědí rady...no jsem zvědavá jak to rozlouskne x)x)x)
20. 07. 2013 10:35
Moc děkuji za podporu kurzům STOBu, kde se učíme nejen hubnout, ale hlavně si zvýšit kvalitu svého života a to že se hýbete je pro vaše tělo daleko důležitější než jestli zhubnete navíc pár deka nebo ne. Našim hlavním posláním je organizovat kurzy a musím konstatovat, že zájem je o něco nižší než býval. Jednal lidé hubnou přes internet a dále chodí do Světa zdraví, Natur Housů apod., kde si většinou odnáší drahé přípravky na hubnutí. To vás možná ještě u slečny čeká. A tak vás opravdu srdečně zvu od virtuality do reality - přehled kurzů je na www.stob.cz - v Praze máme různé modifikace kurzů. Všechny zahajují od září. Těšíme se na vás.
20. 07. 2013 09:04
Je ještě jeden důvod, proč zajít za lektorem STOBu ... možná se pletu, ale řekla bych, že tě to hubnutí trochu stresuje, no a stres je při hubnutí špatný kamarád ... organismus si ve stresu nastaví nouzový režim, jeho součástí je to, že tělo začne ukládat rezervy do tuků, tak spousta lidí ve stresu přibírá ... v této situaci je volba lektora STOBu výhodná v tom, že jsou školeni hlavně na psychologické aspekty hubnutí, mohli by ti tedy lépe poradit, jak se dostat do klidu ... a pokud budeš v pohodě, třeba ti pak hubnutí půjde samo
20. 07. 2013 01:33
No tak vidíš, jsi chytřejší než nutriční terapeut. A tak asi 0,25 kg týdně není málo.
19. 07. 2013 17:44
No, do váhy v normě ti zbývá jen pár kilo, to můžeš hubnout pomaleji, než kdybys měl BMI hodně vysoký.
Kdybych se ocitla v podobné situaci, asi bych se objednala k nějakému lektoru, který je spojený se STOBem, tady je přehled mimopražských kurzů:
http://www.stob.cz/kurzy-mimoprazske-uvodni-slovo/kurzy-mimoprazske-uvodni-slovo
Někteří lektoři nabízejí i jednotlivé konzultace s přeměřením na Bodystatu ... v Hradci Králové je cena okolo 300 Kč .... nebyla jsem tam, ale na přístroji by ti měli změřit tvůj současný klidový metabolismus, podíl svalů, tuků, vody a kostí v těle, pravděpodobně ti i doporučí pro tebe optimální denní příjem. Navíc když spolupracují se STOBem, používají zde doporučovanou metodiku, myslím, že budou umět poradit lépe, než cizí terapeut.
Pokud jsi z Prahy, tak si poradnu můžeš vybrat tady:
http://www.stob.cz/poradny-v-praze-poradny/individualni-poradna-snizovani-nadvahy
19. 07. 2013 17:06
BMI 26.9 :-(
19. 07. 2013 16:09
A jaká je současná hodnota Tvého BMI?
19. 07. 2013 11:12
já jedu 13-tý týden a dole zatím 6,2 kg, a posledních 14 dní ani ťuk. A to jsem se fakt hýbala každý den.....příjem mám furt na bazálu, nějak se bojím přidat, sebekoučink mi napsal 6600, já zatím jedu 6100.....jestli to není příčina, ale nevzdávám to....
19. 07. 2013 10:33
No, dobře, že nevynecháváte - ale jak se stravujete?
Pokud si dám k snídani chleba-máslo-šunku-sýr a každý kousek dám na váhu, tak to vyčíslím přesně. Oběd, který vařím sama, už je přece jen trochu odhadem. Když si naberu polévku, už nepřevažuju,kolik kostiček brambor jsem dala zrovna do svého talíře. A pokud se stravuju z "dodaných zdrojů" jako závodka či hospoda, tak už je ten odhad, co všechno do toho dali, opravdu jen hodně přibližný.
A potom - jaký máte poměr výška-váha? Nemůže být, že tělu už tohle prostě vyhovuje jako rovnážný stav?
19. 07. 2013 09:45
jinak režim idržuji 15 týdnů a necelých 6kg dole je dost málo. Nejde o netrpělivost ale o podstatu proč váha nejde dolů. Myslím že výkyv nebo stagnace 14denní není nic zvláštníha ale takhle je něco špatně
19. 07. 2013 09:36
Myslím, že moc tlačíš na pilu, chápu sice Tvoji netrpělivost, ale chce to dost času a musíš počítat i se stagnací váhy...sice nehubneš podle svých představ, ale zdravě se stravuješ a hýbeš se, to je pro Tvé tělo určitě velká výhoda, přebytky se rozpustí, když vytrváš!
19. 07. 2013 09:34
Ahoj, nevím jak dlouho už dodržuješ režim, ale je potřeba občas přetáhnout sacharidy (cca 1x týdně) aby se rozkládal leptin a taky je možné, že Tvoje tělo bere nastavený pohyb jako standart. Je potřeba zkusit třeba týden "šoknout" nižším příjmem a pak se vrátit na svoje...mám o tom blog, zkus se mrknout.
19. 07. 2013 09:29
nesladím, nejím sladké, alkohol nepiji a večer se nedojídám :-) takže nic nevynechám :-)
19. 07. 2013 09:14
Jen mě tak napadá podle vlastních zkušeností - určitě zapisujete stopro všechno, co pozřete? Teď už delší dobu nezapisuju, řídím se odhadem. Sice bych se ráda dostala ještě o pět kilo níž, ale v podstatě všechny "hadry", co mi ležely už pár let ve skříni a které jsem už mockrát chtěla někomu dát a pak mi to přišlo líto, dnes v pohodě obleču, tak nemám nijak silnou motivaci. Ale vím, že vždy, když se mi váha začne tvářit, že by se lámala zpátky nahoru, tak za tím byl souhrn tamhle jednoho piva, co jsem si dala po večeři, aby se mi dobře spalo, tamhle dva bonbony, jinde měli tak hnusné kafe, že jsem si do něj dala dvě kostky, ač jinak nesladím... Každý z těchto drobných úletů neznamená nic, ale někdy se to sejde, že se jich nakumulí patnáct za sebou a kde je želva?
19. 07. 2013 09:05
Vládo, já jsem první cyklus shodila pres 7 kg a ted jsem skoncila druhý a ani deko dole. Jsem ráda, ze jsem nepribrala zpátky. Asi to telo potrebuje chvíli odpocinek a pak se zase váha rozjede smerem dolu. Hlavne vydrz a nevzdávej to! Já to taky nevzdávám...
Jsem zvedavá na co prijde ta tvoje nutricní terapeutka.
19. 07. 2013 09:01
příjem mám podle mne velký 8700kJ :-)
19. 07. 2013 08:32
Přeji, ať se podaří oříšek rozlousknout :-)
PS: nemáš malý příjem na tak velký výdej ?
19. 07. 2013 08:04
když jsem hubla loni tak při druhém hubnoucím cyklu mě to taky moc nešlo ... želvička se dlouho rozmýšlela jestli se pohne :( chce to doopravdy trpělivost, je to taková zkouška, jestli to s tím hubnutím myslíme vážně,nebo né s hubnutím, ale změnou životního stylu, tak to aspon vidím já :) neboj ona se pohne, a co zkusit zařadit "hřešící" den, na mě to zabíralo, želva se pak popoběhla, ale nesměla jsem ho dávat často jinak by mohla couvat :)
19. 07. 2013 07:11
:)))) taky mám podobný zážitek, taky jsem byla oříšek, smažila se do mne dostat nějaké přípravky, ale to není pro mne, tak jsem ten oříšek rozlouskla za ní a to tak že jsem tam po měsíci přestala chodit a začala jsem to dělat po svém, od nového roku - 13 kg, žádný zázrak ale pomalu dál zajdu, stagnaci musíš překonat trpělivostí, mám to taky za sebou, první měsíc jsem nezhubla ani dkg, ale potom si to tělo řeklo že to myslím asi vážně a vzdalo se :))))) moje rada TRPĚLIVOST :)))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři